Memòria democràtica

 1. #912

  Dotarem de recursos l'Institut de la Memòria Democràtica.

 2. #913

  Donarem un impuls a la càtedra de la memòria democràtica en col·laboració de les universitats valencianes.

 3. #914

  Garantirem la màxima coordinació a fi de culminar un cens de víctimes que arreplegue totes les causades amb independència del seu lloc de naixement i lloc de la mort.

 4. #915

  Garantirem la destinació de recursos públics per a aconseguir l’efectiva localització, exhumació i identificació de les víctimes desaparegudes.

 5. #916

  Exigirem que s'identifiquen totes les condemnes i sancions que van ser imposades per raons, ideològiques o creença religiosa durant la guerra i la dictadura, i que es declaren individualment com a nul·les i il·legítimes.

 6. #917

  Impulsarem amb l’Institut de la Memòria Democràtica, la investigació dels fets que constituïsquen violacions dels drets humans i del dret internacional humanitari.

 7. #918

  Promourem fer inventariat i anàlisi de la documentació dipositada en els diferents arxius relativa a l’aplicació de la Llei de Responsabilitats Polítiques.

 8. #919

  Farem l’inventariat i una primera aproximació dels expedients penitenciaris sobre presos polítics conservats en l’Arxiu del Regne.

 9. #920

  Localitzarem i classificarem la documentació dipositada en centres penitenciaris.

 10. #921

  Localitzarem i classificarem la documentació relacionada amb la repressió i el control social de postguerra en l’Expurgació Judicial i Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

 11. #922

  Inventariarem els sumaris dels consells de guerra del Tribunal Togat Militar número 13.

 12. #923

  Reclamarem a l’Estat el patrimoni documental valencià, especialment els sumaris dels consells de guerra espoliats en 2008.

 13. #924

  Redactarem l’inventari i la classificació dels sumaris dels valencians encausats pel Tribunal Especial de Repressió de la Maçoneria i el Comunisme.

 14. #925

  Impulsarem la recerca sobre la desaparició forçada de xiquets i xiquetes durant la Guerra Civil i la dictadura franquista.

 15. #926

  Prioritzarem la posada en marxa d’un banc d’ADN dels possibles familiars de les persones desaparegudes que siga compatible amb els d’altres autonomies.

 16. #927

  Identificarem els llocs de la memòria relacionats amb la repressió de les dones, persones LGTBI i les minories ètniques i religioses.

 17. #928

  Impulsarem la creació de diferents memorials commemoratius dels episodis més importants de la Guerra Civil.

 18. #929

  Procedirem a la senyalització dels llocs i itineraris de la memòria democràtica en la xarxa viària valenciana.

 19. #930

  Exigirem a l’administració central la retirada dels vestigis encara presents en edificis i espais de la seua competència.

 20. #931

  Ampliarem les commemoracions als centres educatius en el dia d’homenatge i record de les víctimes de la Guerra Civil i la dictadura.

 21. #932

  Crearem recursos educatius i formatius com cursos, tallers i jornades per a fomentar l'ús pedagògic d'exposicions, llocs i rutes de la memòria.

 22. #933

  Organitzarem jornades sobre la repressió per raó d’identitat personal durant el franquisme.

 23. #934

  Organitzarem un seminari per a compartir i aprendre de les experiències d'altres comunitats autònomes en relació amb l'estudi, la recerca i la divulgació de la memòria democràtica.

 24. #935

  Crearem un acord amb la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació i altres mitjans audiovisuals privats valencians per a fer i difondre contingut audiovisual sobre la memòria democràtica.

 25. #936

  Farem que la perspectiva de gènere i de diversitat estiguen presents en la recuperació de la memòria democràtica valenciana. Això inclou destacar les seues aportacions a la democràcia i cultura valencianes, així com recuperar la història de dones que han sigut invisibilitzades.