Transformarem la sanitat

Torna a la pàgina principal

Per tot el que s'ha aconseguit

La pandèmia de la COVID-19 ha mostrat la importància de tindre una sanitat pública forta. Els valencians i valencianes ho sabem bé, perquè també hem patit les privatitzacions sanitàries de la dreta, amb hospitals en mans d’empreses, amb pitjors condicions laborals per al personal sanitari i una pitjor atenció per a la ciutadania.

Durant els darrers anys hem recuperat dos hospitals privatitzats, els hem dotat de més persona, i més recursos. També hem reforçat amb 13.000 sanitaris la nostra sanitat pública, però queda molt per fer.

Per tot el que queda

Treballarem amb l’objectiu de millorar l’atenció primària, per a tindre una millor atenció als nostres centres de salut i consultoris. Proposem un pla per dotar de més personal, recursos i atenció els centres de salut, garantint cita en menys de 3 dies, i ampliant els horaris perquè puguen obrir per les vesprades o més dies a la setmana. Incorporarem 2.000 infermeres i infermers per a reforçar l’atenció primària i comunitària, al centre de salut, però també a les escoles, centres de majors i centres de dia. També incorporarem a tots els centres de salut personal de psicologia, per atendre la salut mental, fisioterapeutes i nutricionistes. Tot, amb l’objectiu de potenciar la prevenció de malalties, promocionar la salut i atendre les malalties ràpidament.

Per tot el que s'ha aconseguit i per tot el que queda